10 automobilisten bliezen positief bij alcoholcontroles in Leuven

Vorig weekend hield de Leuvense politie een aantal alcoholcontroles waarbij 816 automobilisten werden gecontroleerd. 18 chauffeurs bleken te diep in het glas gekeken te hebben, 10 testten zelfs positief met een alcoholgehalte van boven de 0,8 promille.

De alcoholcontroles vonden plaats op de Meerdaalboslaan en op de Tervuursevest. Een koppel dat één van de alcoholcontroles had opgemerkt, zette de wagen aan de kant en wisselde van plaats. Een motoragent merkte dit echter op. Drugshond Joy betrapte een automobilist die 35 gram cannabis had verborgen in een geheim compartiment onder de achterbank. De automobilist was ook in het bezit van een smartphone die gestolen bleek te zijn. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en een onderzoek geopend.

Ook controleerde een anonieme flitswagen tijdens deze actie op 3 locaties de snelheid van 1.406 voertuigen. Daarvan reden er 86 te snel. In een zone 50 op de Tervuursesteenweg reed een voertuig met een snelheid van 103 km/h. Op de Koning Boudewijnlaan haalde een automobilist 122 km/h waar maximum 70 km/h mag worden gereden.

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register