Antwerpen: 4,5 procent onder invloed bij Wodca-actie

Op zaterdagavond en -nacht hield de verkeerspolitie van Antwerpen een Wodca-actie. 2.224 autobestuurders werden gecontroleerd, 4,5 procent onder hen reed onder invloed van alcoholische dranken of andere verboden stoffen. Er werden ook 11 rijbewijzen ingetrokken.

De lokale politie van Antwerpen controleerde afgelopen nacht onder meer aan de Noorderlaan en de Brusselstraat. Van de 2.224 gecontroleerde bestuurders waren er 55 onder invloed: 49 chauffeurs testten positief op het gebruik van alcohol, 6 chauffeurs legden een positieve speekseltest af en reden dus onder invloed van drugs. Die laatsten moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren, ook 5 chauffeurs onder invloed van alcohol zagen hun rijbewijs ingetrokken.

Tijdens de actie werden ook twee voertuigen in beslag genomen, omdat er geen geldige verzekeringsdocumenten aan boord waren. Eén bestuurder stond geseind.

Bron: Belga

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register