Brugse man krijgt zesde boete voor rijden onder invloed

De kip aan ’t spit die een Brugse handelsvertegenwoordiger in januari op de markt ging kopen, breekt hem nu zuur op. Hij werd door de politie uit het verkeer geplukt, en bleek na controle 0,94 promille alcohol in het bloed te hebben. Zijn advocaat verklaarde voor de politierechtbank van Brugge dat dit nog van de avond voordien was. Had de man geweten dat hij nog onder invloed was, dan zou hij nooit hebben gereden. De Brugse politierechter gaf er echter geen gehoor aan en veroordeelde de man tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed en een rijverbod.

De 34-jarige man kreeg al 5 keer een boete voor rijden onder invloed. Zijn laatste veroordeling dateerde van 2011. Alvorens hij toen zijn rijbewijs terugkreeg, moest hij enkele testen ondergaan. Maar in januari had hij die nog altijd niet afgelegd. Daar werd hij dan ook nog eens voor gedagvaard. Zelf verklaarde hij dat hij helemaal niet wist dat hij met een ongeldig rijbewijs reed en dat hij onmiddellijk de nodige stappen heeft gezet om dit in orde te brengen. De andere feiten noemde hij jeugdzonden. Tegenwoordig neemt hij altijd de taxi of laat hij zijn vriendin rijden als hij te veel heeft gedronken.

Maar de politierechter kon zijn strafverleden moeilijk negeren. Hij werd veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed van 2.400 euro en een rijverbod van 2 maanden en 15 dagen.

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register