Gentse superflitspaal goed voor ruim 40.000 snelheidsovertredingen in eerste jaar

geflitst boete

De superflitspaal Lidar, die de Gentse lokale politie sinds 8 oktober 2015 gebruikt in de uitgebreide zone 30 en daarbuiten, betrapte in één jaar tijd 41.412 snelheidsovertreders, ofwel gemiddeld 110 snelheidsovertredingen per dag.

De politie wil met deze camera, die gebruikmaakt van een laser in plaats van een radar, efficiënter snelheidsovertredingen controleren. De superflitspaal kan gemakkelijk worden ingezet in smalle straten waar andere flitsers worden gehinderd door reflecties van metaal afkomstig van geparkeerde wagens of trams. In de zone 30 wordt vanaf 37 km/h een proces-verbaal opgemaakt. Van zij die er sneller reden dan 67 km/h, kan het rijbewijs tijdelijk worden ingetrokken. De Lidar stond het afgelopen jaar op 52 locaties, waarvan 41 binnen de uitgebreide zone 30, en was in die tijd goed voor 41.412 snelheidsovertredingen.

Vaak leidde de aanwezigheid van de Lidar in een straat tot een duidelijke daling van de gemiddelde snelheid en overtredingsgraad ten opzichte van voorafgaande anonieme controles. Als de ongevallencijfers binnen de politiezone Gent worden vergeleken, voor de inzet van de Lidar en na het inzetten ervan, dan nam het aantal verkeersongevallen met een lichamelijk letsel met 5 procent af.

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

1 Bericht

  • Thomas Reply

    10 oktober 2016 at 13:28

    Je kan tegenwoordig je geld beter investeren in bijvoorbeeld een mooi diamanten juweel dan een snelle luxewagen te kopen. Je bent er in België werkelijk niets meer mee!

     

Laat een bericht achter

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember meLost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register