Mobiliteitsminister Bellot wil nultolerantie voor nieuwe bestuurders

Kersvers minister van Mobiliteit François Bellot wil nultolerantie voor nieuwe bestuurders. Dat blijkt woensdag bij de presentatie van zijn beleidsnota in de Kamercommissie Infrastructuur. Bellot toont in zijn beleidsnota ook twijfel bij een rijbewijs met punten, maar gaat voor het overige inzake verkeersveiligheid grotendeels voort op de ingeslagen weg van voorgangster Galant.

Wat die nultolerantie betreft formuleerden enkele Kamerleden woensdag alvast bedenkingen. “Een nultolerantie voor alcohol voor beginnende bestuurders geeft een fout signaal en heeft geen enkele aantoonbare meerwaarde op vlak van verkeersveiligheid”, zei CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh. Eenzelfde reactie kwam van N-VA-Kamerlid Daphné Dumery.

Bellot toonde woensdag ook veel twijfel over een rijbewijs met punten. “De effecten van het rijbewijs met punten moeten nochtans onderzocht worden”, aldus Van den Bergh. “Dit werd zo afgesproken in het regeerakkoord.”, benadrukte de mobiliteitsexpert van CD&V.

Bellot houdt voorts vast aan het beleid van Galant om tussen 2010 en 2020 tot de helft minder verkeersdoden te komen.

Bron: Belga

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register