Politierechtbank Aalst – Zeven jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Nieuwerkerken

De 20-jarige autobestuurder die in augustus vorig jaar in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij een meisje van drie doodreed en haar moeder fataal verwondde, is veroordeeld tot zeven jaar cel, waarvan achttien maanden met uitstel. Dat heeft de politierechtbank in Aalst beslist.

Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus 2015 in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek enkele dagen later aan haar verwondingen. De aanrijding gebeurde voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De toen 19-jarige jongeman uit Haaltert legde een positieve ademtest af en was onder invloed van drugs. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Hij werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden. De politierechtbank veroordeelde de man maandagnamiddag tot zeven jaar cel, waarvan achttien maanden met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van tien jaar opgelegd.

Bron: Belga

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register