Ruim 9 op 10 leerlingen slagen voor praktijkexamens in verkeer

Het voorbije schooljaar namen 22.281 leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs deel aan examens waarmee hun vaardigheid in het verkeer wordt getest. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) deelde mee dat ruim 9 op 10 deelnemers hiervoor slaagden. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is verheugd over de positieve resultaten.

VSV onderzoekt hoe vaardig kinderen uit het vierde leerjaar van het basisonderwijs zich te voet bewegen in het verkeer, door onder andere te kijken hoe ze oversteken op een T-kruispunt zonder voorzieningen, hoe ze rond een hindernis stappen die het trottoir volledig verspert, en hoe ze oversteken tussen geparkeerde wagens. Van de 10.991 deelnemers slaagde 93 procent voor alle onderdelen, tegenover 91,7 procent bij 8.590 leerlingen in het schooljaar daarvoor.

Leerlingen van het laatste jaar van het basisonderwijs werden getest of ze veilig naar school konden fietsen. Van de 10.686 deelnemers bleek 91,7 procent alle vaardigheden, zoals langs een hindernis fietsen, voorrang verlenen en links afslaan, onder de knie te hebben. Middelbare scholen kunnen leerlingen uit de eerste graad testen op fietsen in groep, onder andere om te zien of ze ritsen, duidelijk met elkaar communiceren en compact rijden. 604 leerlingen namen hieraan deel, van wie 90,9 procent slaagde.

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register