Slechts 0,27 procent beging snelheidsovertreding tijdens Brusselse flitscampagne

geflitst boete

Tijdens de gewestelijke campagne tegen overdreven snelheid, van 23 september tot 23 oktober, controleerden de Brusselse politiezones 7,5 miljoen bestuurders. Slechts 0,27 procent (20.520 automobilisten) beging een snelheidsovertreding. 47 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Volgens staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets tonen deze cijfers aan dat er tijdens deze bewustmakingscampagnes ook meer politiecontroles worden uitgevoerd. Campagnes gecombineerd met controles leveren dan ook de grootste mentaliteitswijziging op.

Desondanks begingen enkele bestuurders een extreme snelheidsovertreding. Zo werden snelheden gemeten van 122 en 144 km/h ter hoogte van het koninklijk domein in Laken, waar maximum 50 km/h mag gereden worden. Op de Van Praetlaan en in de Jubelparktunnel werden dan weer snelheden geregistreerd van 135 en 147 km/h, terwijl daar een beperking geldt van 70 km/h. Volgens korpschef van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene Michel Goovaerts is en blijft verkeersveiligheid een prioriteit. Minder dan één procent van de automobilisten beging een snelheidsovertreding. De volgende campagne in het gewest is de BOB-campagne tijdens de eindejaarsperiode. Ook dan zullen er extra controles plaatsvinden.

Bereken zelf uw verkeersboete!

Dankzij de boetecalculator van Boetecalculator.be kan u onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod dat u mag verwachten berekenen. Het resultaat is gebaseerd op meer dan 3000 verkeersvonnissen.

 

 

 

0 Berichten

  Laat een bericht achter

   

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Don't have account. Register

  Lost Password

  Register