U bent slachtoffer of dader van een verkeersongeval?

Of u nu slachtoffer bent of dader, een verkeersongeval is steeds een ernstige zaak waarbij heel wat komt kijken: paperassen, mogelijks tijdelijke immobiliteit, lichamelijk en/of psychologisch herstel… en vroeg of laat komt u in aanraking met uw eigen verzekeringsmaatschappij of die van de tegenpartij.

De verzekeringsmaatschappij… uw bondgenoot?

Zowel als slachtoffer of als dader bent u verzekerd bij uw geprefereerde verzekeringsmaatschappij. Als slachtoffer zal uw maatschappij de opgelopen schade verhalen bij de tegenpartij. Als dader zal uw maatschappij de schade vergoeden aan de tegenpartij.

Doorgaans komen beide partijen tot een vergelijk, maar het kan ook voorvallen dat u als slachtoffer niet akkoord gaat met de schadevergoeding die de uw verzekeraar aanbiedt of dat u als dader niet akkoord gaat met het standpunt van uw maatschappij. In dit geval is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw rechten maar ook van de plichten van uw verzekeringsmaatschappij.

Gratis juridische bijstand?

Heeft u twijfels bij de schadevergoeding die u werd voorgesteld? Indien u twijfelt over de manier waarop uw verzekeringsmaatschappij uw dossier behandelt (bv. dossier wordt te traag behandeld, schadevergoeding is te laag, etc.) of u bent het oneens met het standpunt van uw verzekeraar, dan kan u vrijblijvend beroep doen op onze specialisten verkeersrecht. Zij zullen u op basis van uw dossier informeren over uw rechten en mogelijkheden . Vul hiervoor onderstaand formulier in en u wordt binnen de 24h gecontacteerd (werkdagen).

(yyyy-mm-dd)
 

 

 

 

 

Zoek het antwoord op je vragen via onderstaande zoekbalk.

Vind je in ons uitgebreid aanbod vragen toch niet het antwoord, dan kan je je vraag stellen via dit formulier.

We bezorgen je gratis een aangepast antwoord binnen de 4u op werkdagen.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember meLost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register