Rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder rijbewijs kan ernstige gevolgen hebben. Politierechters tillen hier zwaar aan. De gevolgen, indien je werd betrapt, hangen af van de omstandigheden waarin je reed zonder rijbewijs en de voorgeschiedenis die je hebt bij het gerecht.

Eén van de mogelijke gevolgen is een geldboete tussen 200€ en 2000€. Let wel op, dit wordt vermenigvuldigd met opdeciemen. Er komen ook nog gerechtskosten bij.

Een ander mogelijk gevolg, indien je een ongeval veroorzaakt en niet in het bezit bent van een rijbewijs, is dat de verzekeringsmaatschappij de kosten mogelijks op jou zal proberen verhalen. Dit kan aardig oplopen.

Zeer waarschijnlijk krijg je voor langere termijn een volledig rijverbod.

Rijden zonder rijbewijs is een ernstige overtreding. Raadpleeg steeds een advocaat gespecialiseerd in verkeersrecht om jou bij te staan. Meer informatie hierover vind je via deze link

Wenst u te weten welke straf of boete u mag verwachten voor uw verkeersoverteding?

Vul dit formulier in en je ontvangt van onze specialisten een inschatting van de straf of boete die u mag verwachten. Zij zullen op basis van jouw informatie, hun expertise en onze databank met vonissen de mogelijke boete berekenen. Deze informatie is volledig gratis, jouw informatie wordt niet gedeeld met derden!